MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 8
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Łosoś stanowi bogate źródło łatwo przyswajalnego białka,...
fot. pixabay.com/materiał ilustracyjny

Dlaczego warto jeść łososia? Ta ryba ma wiele cennych właściwości odżywczych!

To się dzieje z organizmem, gdy jemy łososia!

Łosoś stanowi bogate źródło łatwo przyswajalnego białka, dlatego też z powodzeniem może zastąpić w diecie drób czy czerwone mięso. W 100 gramach ryby znajdziemy około 20 gramów białka, bez względu na rodzaj hodowli. Ponadto, zawiera również egzogenne aminokwasy, które nie są wytwarzane w organizmie takie jak: leucyna, izoleucyna, walina i lizyna.

Sprawdź wszystkie właściwości łososia --->

Zobacz również

Festiwal Wody i Ognia 2024. Kto będzie gwiazdą imprezy?

NOWE
Festiwal Wody i Ognia 2024. Kto będzie gwiazdą imprezy?

Juwenalia czas zacząć! Najnowsze wydanie dostępne już online
Akcja specjalna

NOWE
Juwenalia czas zacząć! Najnowsze wydanie dostępne już online

Polecamy

Wycofany ważny lek na cukrzycę. „Nie spełnia wymagań jakościowych”

PILNE
Wycofany ważny lek na cukrzycę. „Nie spełnia wymagań jakościowych”

Najlepszy tort truskawkowy. Idealny na rodzinne spotkania

HIT DNIA
Najlepszy tort truskawkowy. Idealny na rodzinne spotkania

Za każdym razem obierasz pieczarki? W ten sposób sam sobie szkodzisz

Za każdym razem obierasz pieczarki? W ten sposób sam sobie szkodzisz