MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
1 z 6
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Do procesu kiszenia potrzebna jest poszatkowana biała...
fot. pixabay.com

Kiszonki na odporność. Jakie warzywa warto włożyć do słoika? Nie tylko kapustę. Te przysmaki sprawdzą się w zimowe dni i święta

Kiszona kapusta

Do procesu kiszenia potrzebna jest poszatkowana biała kapusta. Ilość uzależniona jest od tego, jaką objętość końcową chcemy uzyskać. Opcjonalnie, oprócz soli, można dodać wybrane zioła i startą marchewkę. Uzyskaną mieszankę należy kilkukrotnie ubijać, aby wypuścić soki. Im mniej powietrza znajdzie się w słoikach, tym lepiej - wpłynie to pozytywnie na fermentację. Przygotowane weki powinny przebywać w zaciemnionym miejscu od jednego do dwóch tygodni.

Zobacz również

Wisła Kraków w barażach? Dziesiątki wariantów, jeden konieczny warunek

NOWE
Wisła Kraków w barażach? Dziesiątki wariantów, jeden konieczny warunek

Piorun uderzył w budynek gospodarczy w Dużej Cerkwicy. Doszło do pożaru!

Piorun uderzył w budynek gospodarczy w Dużej Cerkwicy. Doszło do pożaru!

Polecamy

Przyszedł do skateparku z kijem bejsbolowym, bo młodzież zaczepiała jego syna

Przyszedł do skateparku z kijem bejsbolowym, bo młodzież zaczepiała jego syna

Masz takie objawy? To może być jedyna oznaka choroby tarczycy

Masz takie objawy? To może być jedyna oznaka choroby tarczycy

Tej surówki z młodej kapusty możesz nie znać. Doskonały dodatek do obiadu

HIT DNIA
Tej surówki z młodej kapusty możesz nie znać. Doskonały dodatek do obiadu