5 z 7
Poprzednie
Następne
Podpowiadamy, jakie sałatki na grilla spróbować. Smaki lata, to nie tylko grillowane kiełbaski, ale też warzywa z rusztu i kolorowe sałatki
Tabbouleh - odrobina Libanu na talerzu
Tabbouleh to nie tylko sałatka, ale prawdziwy powiew Libanu na naszych stołach. Łącząc w sobie wyjątkowe składniki takie jak pomidory, kasza bulgur, cebula, czosnek, ogórek, czerwona papryka, mięta, natka pietruszki oraz cytryna, staje się symbolem bogactwa i różnorodności arabskich tradycji kulinarnych. Każdy składnik tej wyjątkowej potrawy nie tylko wzbogaca jej smak, ale również przyczynia się do wartości odżywczych, co czyni tabbouleh nie tylko pysznym, ale i zdrowym wyborem. To, co wyróżnia tabbouleh na tle innych sałatek, to przede wszystkim dodatki. Mięta i natka pietruszki to zioła, bez których trudno wyobrazić sobie to danie. Ich świeży, orzeźwiający smak idealnie komponuje się z pozostałymi składnikami sałatki.