MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 7
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Ogórki kiszone to dobre źródło błonnika pokarmowego (1,2 g...
fot. megaflopp/Getty Images

Kto powinien częściej jeść ogórki kiszone? Skorzystają: układ pokarmowy, figura i odporność. W tych schorzeniach warto sięgać po kiszonki

Zaparcia

Ogórki kiszone to dobre źródło błonnika pokarmowego (1,2 g na 100 g, czyli na 1 średniej wielkości sztukę), który jest niezbędny do prawidłowej pracy układu pokarmowego. Składnik ten reguluje rytm wypróżnień, a także przyspiesza przesuwanie się resztek pokarmowych w dalsze części jelita. Dzięki tym właściwościom kiszonki zapobiegają zaparciom oraz zmniejszają ryzyko rozwoju raka jelita grubego.

Zobacz również

Jest decyzja! Budowa CPK będzie kontynuowana. Wciąż nie wiadomo co z linią na Śląsku

NOWE
Jest decyzja! Budowa CPK będzie kontynuowana. Wciąż nie wiadomo co z linią na Śląsku

Komers 2024 uczniów tarnobrzeskiej "dziesiątki". Był piękny polonez [ZDJĘCIA]

NOWE
Komers 2024 uczniów tarnobrzeskiej "dziesiątki". Był piękny polonez [ZDJĘCIA]

Polecamy

Siedzisz godzinami? Pij ten napój. Zapobiegnie rozwojowi cukrzycy i udaru

Siedzisz godzinami? Pij ten napój. Zapobiegnie rozwojowi cukrzycy i udaru

Śmierdzący problem na jezdni! Na drogę wysypał się... obornik

TYLKO U NAS
Śmierdzący problem na jezdni! Na drogę wysypał się... obornik

To mój sekret na ciało bez cellulitu i nawilżoną skórę twarzy. Składniki masz w domu

HIT DNIA
To mój sekret na ciało bez cellulitu i nawilżoną skórę twarzy. Składniki masz w domu