MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 6
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Ogórki kiszone to dobre źródło błonnika pokarmowego (1,2 g...
fot. megaflopp/Getty Images

Kto powinien częściej jeść ogórki kiszone? Skorzystają: układ pokarmowy, figura i odporność. W tych schorzeniach warto sięgać po kiszonki

Zaparcia

Ogórki kiszone to dobre źródło błonnika pokarmowego (1,2 g na 100 g, czyli na 1 średniej wielkości sztukę), który jest niezbędny do prawidłowej pracy układu pokarmowego. Składnik ten reguluje rytm wypróżnień, a także przyspiesza przesuwanie się resztek pokarmowych w dalsze części jelita. Dzięki tym właściwościom kiszonki zapobiegają zaparciom oraz zmniejszają ryzyko rozwoju raka jelita grubego.

Zobacz również

Coroczna awaria na Podwalu. Wrocławski problem z szynami wkrótce ma zostać rozwiązany

Coroczna awaria na Podwalu. Wrocławski problem z szynami wkrótce ma zostać rozwiązany

Dookoła Szwajcarii - Niewiadoma druga na etapie. O krok od zwycięstwa

Dookoła Szwajcarii - Niewiadoma druga na etapie. O krok od zwycięstwa

Polecamy

Zapadł wyrok w sprawie oszusta "na legendę". Działał na terenie całego kraju

GORĄCY TEMAT
Zapadł wyrok w sprawie oszusta "na legendę". Działał na terenie całego kraju

Truskawki z bazaru zdrowsze niż te z Lidla czy Biedronki? Zobacz wyniki testu

GORĄCY TEMAT
Truskawki z bazaru zdrowsze niż te z Lidla czy Biedronki? Zobacz wyniki testu

Ała, parzy! Dlaczego kobiety lubią gorętsze prysznice niż mężczyźni?

Ała, parzy! Dlaczego kobiety lubią gorętsze prysznice niż mężczyźni?