MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
3 z 7
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Kiszonki stanowią doskonałe źródło bakterii kwasu mlekowego,...
fot. Rawpixel/Getty Images

Kto powinien częściej jeść ogórki kiszone? Skorzystają: układ pokarmowy, figura i odporność. W tych schorzeniach warto sięgać po kiszonki

Wysoki poziom cholesterolu

Kiszonki stanowią doskonałe źródło bakterii kwasu mlekowego, które mają zdolność przetwarzania cholesterolu w sterole. Związki te w łagodny sposób hamują wchłanianie cholesterolu w jelicie, a dzięki temu obniżają jego stężenie we krwi. To sugeruje, że regularne jedzenie kiszonek może zmniejszyć odkładanie się blaszki miażdżycowej w ścianach naczyń krwionośnych, która jest jedną z głównych przycyzn rozwoju zawału serca.

Zobacz również

Ruszają weekendowe wycieczki po Aglomeracji Wałbrzyskiej. W sobotę Sokołowsko!

NOWE
Ruszają weekendowe wycieczki po Aglomeracji Wałbrzyskiej. W sobotę Sokołowsko!

Vip Beauty Estetic: skuteczne zabiegi, wyjątkowa atmosfera
Artykuł sponsorowany

Vip Beauty Estetic: skuteczne zabiegi, wyjątkowa atmosfera

Polecamy

"Nasi" wśród najbogatszych Polaków! Miliarder z Dino, którego świat nie widział!

"Nasi" wśród najbogatszych Polaków! Miliarder z Dino, którego świat nie widział!

Popularny produkt może wzmagać pocenie się. Dermatolożka mówi, jak sobie z nim radzić

Popularny produkt może wzmagać pocenie się. Dermatolożka mówi, jak sobie z nim radzić

Zajadaliśmy się tym daniem w dzieciństwie. To prawdziwy smak wakacji

HIT DNIA
Zajadaliśmy się tym daniem w dzieciństwie. To prawdziwy smak wakacji